HU | EN

VEKOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Felhasználás

Szállítás, tárolás

A szállítással és tárolással kapcsolatban az MSZ 4505/10 és az MSZ EN 12413 előírásai irányadók.

A köszörűszerszámokat szállítás és tárolás közben meg kell védeni az épségüket sértő, valamint a szilárdságukat csökkentő rezgések, nedvesség, gyors hőmérsékleti változások, egyoldalú felmelegedés és a sugárzó hő hatásától. A köszörűszerszámok szállítás és tárolás közben ne deformálódjanak, ne sérüljenek meg, ne keletkezzen bennük káros feszültség, ne ütődjenek egymáshoz vagy más kemény tárgyhoz, és hőmérsékletük ne legyen +5 °C-nál alacsonyabb.

A gondos rakodás érdekében a nagyobb tömegű köszörűszerszámok, illetve az azokat tartalmazó csomagok mozgatását célszerű emelőszerkezettel megkönnyíteni. A köszörűkorongokat görgetni nem szabad.

A műgyanta (B, BF) kötéstípusú szerszámokat legfeljebb 80% relatív nedvességtartalmú helyiségben szabad tárolni.

A műgyanta (B, BF) kötéstípusú köszörűszerszámok a korongon, az eredeti gyári csomagoláson, vagy a minőségi bizonyítványon feltüntetett felhasználhatósági ideig, vagy a feltüntetett műszaki ellenőrzési időponttól számítva legfeljebb három évig tárolhatók. Ezután felhasználásuk balesetveszélyes és tilos!

A köszörűszerszámokat tároló állványon, polcon, vagy konténerben kell tárolni.

A nem élezett sima vagy mélyített
  • Közepes méretű - 100-300 mm külső átmérőjű - és legalább 10 mm szélességű köszörű korongokat fektetve vagy élükre állítva kell tárolni. Fekvő tárolás esetén a rakat magassága legfeljebb 2 D legyen.
  • Nagy méretű - 300 mm-nél nagyobb külső átmérőjű - és legalább 10 mm szélességű köszörűkorongokat élükre állítva, és dőlés ellen biztosítva kell tárolni.
  • Közepes és nagy méretű, 10 mm-nél kisebb szélességű köszörűkorongokat fektetve kell tárolni. A rakat magassága legfeljebb 1,5 D legyen.

Az élezett sima köszörűkorongokat fektetve kell tárolni. A rakat magassága legfeljebb 1,5 D legyen.

A gyűrű alakú köszörűkorongokat alátámasztó acéllemezre vagy megfelelő merevségű kerámia kötéstípusú köszörűkorongra fektetve kell tárolni, és az egyes gyűrű alakú köszörűkorongok közé hullámpapírt kell helyezni. A rakat magassága legfeljebb 2 D legyen.

A fazék alakú köszörűkorongokat fektetve kell tárolni. A rakat magassága legfeljebb 4 D legyen.

A kerámia kötéstípusú, tányér alakú köszörűkorongokat fektetve kell tárolni. A rakat magassága legfeljebb 2 D legyen.

Az üvegszövet-erősítésű, sima darabolókorongokat fektetve, 0,5 D rakatmagasságonként acél vagy alumínium tárcsa közbeiktatásával vagy eredeti gyári csomagolásukban kell tárolni. Fekvő tárolás esetén a rakat magassága legfeljebb 2 D legyen.

Az üvegszövet-erősítésű, süllyesztett ágyú, daraboló- és tisztítókorongokat élükre állítva és dőlés ellen biztosítva vagy eredeti gyári csomagolásukban kell tárolni.

 

Miért a GRANITot válassza?

Magas minőség

Minőségi alapanyagok felhasználásával, korszerű technológiával, szigorú minőségellenőrzési és biztonsági előírásoknak megfelelően gyártjuk termékeinket.

Kedvező ár

A professzionális minőségű és kedvező árú Granit termékekkel partnereink az optimális ár-érték arányú megoldást választják.

Raktárról

A katalógusban szereplő Granit termékek jelentős része raktárról azonnal elérhető. A speciális, rendelésre gyártott termékek szállítási határideje rövid.

Megoldás egyedi igényekre

Készen állunk egyedi igények kielégítésére, szakembereink megoldásokat kínálnak, termékösszetételeket ajánlanak és új termékeket fejlesztenek konkrét köszörülési feladatokra.

Kapcsolatfelvétel

Budapest HUNGARY
Fadrusz J. u. 2.
H-1194

+ 36 1 347-9830
ertekesites@granitabrasive.com
www.granitabrasive.hu

Mintabolt nyitvatartás:
H-P: 7:30-13:00

Beérkező áruk lerakása:
H-CS: 7:30-15:30
P: 7:30-13:30

A * jelölt rész kitöltése kötelező